Voordelen

Waarom onze terras-
en zwembad-
overdekkingen zo bijzonder zijn…

Voordelen

Waarom onze terras- en zwembadoverdekkingen zo bijzonder zijn…

DE IDEALE MIX TUSSEN
DUURZAAMHEID, ENERGIEBESPARING EN GEBRUIKSGEMAK

Omdat we niet kunnen kiezen tussen duurzaamheid, veiligheid, energiebesparing en onderhoudsvriendelijkheid hebben we onze telescopische terras- en zwembadoverdekkingen zo ontworpen dat ze optimaal aan elk criterium beantwoorden.

Onze overkappingen worden volledig in eigen atelier gefabriceerd en door onze eigen ervaren medewerkers geplaatst om topkwaliteit te verzekeren. We gebruiken in tegenstelling tot vele andere leveranciers ook bewust geen fragiele kunststof onderdelen of rubber die kan verduren, maar kwalitatieve materialen zoals inox, aluminium en teflon. U heeft daardoor een betrouwbare constructie die jaren meegaat. Daar zijn wij van overtuigd en daarom geven we u ook zonder twijfelen 10 jaar garantie op onze profielen en panelen.

Onze zwembadoverdekkingen voldoen bovendien niet alleen aan onze kwaliteitsnormen, maar ook aan de Franse NF P90 309 kwaliteitsnorm.

Kwaliteit is écht gegarandeerd

Wij zijn zo overtuigd van de kwaliteit van onze onderdelen dat we u in alle vertrouwen 10 jaar garantie bieden op de profielen, verflaag en platen en 2 jaar garantie op sloten en geleiders.

Meer info?

Heeft u technische vragen over onze terras- en zwembadoverdekkingen? U kan ze per mail aan ons stellen of u kan ook een kijkje komen nemen in ons atelier te Temse. Onze overkappingen zijn namelijk 100% Made in Belgium! Om praktische redenen en uit veiligheidsoverwegingen verwelkomen we u wel enkel na afspraak in het atelier.

Geen ronde vormen, maar een heel doordacht design

Bij CoverSwim zal u geen ronde of gebogen terras- of zwembadoverdekkingen vinden. Wij hebben namelijk bewust gekozen om onze uitschuifbare overdekkingen met rechte hoeken en relatief flauw afhellende daken uit te voeren. Daar hebben we immers goede redenen voor:

Maximale stevigheid

Wanneer aluminium profielen gebogen worden, ondergaan ze extra bewerkingen en dat gaat ten koste van de breeksterkte van het materiaal. De legering van onze rechte profielen is bijzonder sterk waardoor de profielen niet zullen doorbuigen.

Door het driepuntsmodel worden ook de zijdelingse krachten van de constructie optimaal verdeeld naar de buitenzijdes. Dat maakt de constructie stabiel en vergemakkelijkt het manueel openschuiven aanzienlijk. Elk element zal bovendien chemisch verankerd worden met stevige inox grondbussen in de betonnen bodem onder de terrasvloer. Tenslotte worden de elementen ook met stevige RVS schroeven vastgezet. Zo hoeft u zich ook bij stormweer geen zorgen te maken over de stevigheid en stabiliteit.

Rechte opkanten

Rechte opkanten houden minder water en vuil vast dan schuine zijdes. De zijpanelen van uw terras- of zwembadoverkapping zijn daardoor gemakkelijker te reinigen en ze blijven langer transparant.

Hellingsgraad

Dankzij de hellingsgraad van ongeveer 5° blijven condensdruppels aan het plafond hangen. Bij steilere hellingshoeken zouden ze naar beneden druppelen.

Strak & Trendy

Ons design model met rechte profielen en 3 hoeken ziet er strak en trendy uit en past in elk exterieur.

Wij hebben onze profielen niet zonder reden gepatenteerd

De stevigheid van zwembad- en terrasoverdekkingen wordt in grote mate bepaald door de sterkte van de profielen. Op die stevigheid en stabiliteit willen we niet inbinden. Daarom hebben we een eigen mal laten maken en hebben we onze aluminium profielen ook gepatenteerd. Deze hebben namelijk een opvallend hoge breeksterkte en zijn gemiddeld 3 keer zwaarder dan andere profielen op de markt. De profielen zullen dus niet doorbuigen onder het gewicht van de overkapping.

De profielen worden tenslotte steeds afgewerkt met hoogwaardige coatings in een RAL-kleur naar keuze.

Liever geen storende rails op de grond? Die hebben we niet nodig!

Het geleidingssysteem wordt volledig in onze profielen ingewerkt. Daardoor hebben wij geen grondrails nodig om uw overdekking uitschuifbaar te maken. Voor u betekent dit concreet dat u uw volledige terrasvloer vrij kan houden en daardoor de vloer ook gemakkelijk kan reinigen.

Voor grotere overkappingen kunnen evenwel alsnog extra begeleidingsrails aan de zijkant worden geplaatst. Hierin zullen wielen met een grote diameter in een uitgefreesde inox lagerbedding rollen om het manueel uitschuiven nog gemakkelijker te maken. Deze begeleidingsprofielen worden bovendien afgerond afgewerkt zodat vuil niet kan hechten en ook lichamelijke letsels bij een valpartij tot een absoluut minimum beperkt worden.

U heeft toch liefst maximale energiebesparing?

Een van de voornaamste troeven van terras- en zwembadoverdekkingen is het energiebesparend effect. Door de zonnewarmte maximaal op te vangen, zal het zwemwater of de temperatuur op uw terras automatisch enkele graden opwarmen. Daardoor moet u minder stoken.

Wij vinden het erg belangrijk dat u van maximale energiebesparing kan genieten en daarom gebruiken we liefst 4 mm dikke, enkelwandige polymethacrylaat platen voor de zijkanten en 6 mm dikke en dubbelwandige polycarbonaat platen voor het dak. Deze combinatie levert immers een maximaal serre-effect op dat uw zwemwater met 9 à 13 °C zal opwarmen.
Indien u uw dak liever volledig transparant houdt, kunnen de dakplaten ook enkelwandig worden geplaatst. Alleen zal deze opstelling het water slechts 7 à 10 °C bijverwarmen.

Bovendien zijn de dubbelwandige dakplaten soepel en slagvast waardoor ze ook hagelbestendig zijn. De zijplaten zijn dan weer hyper krasvast en onderhoudsvriendelijk. Beide plaatmaterialen zijn bovendien UV-bestendig. Ze laten dus wel de warmte door, maar zullen schadelijke zonnestralen tegenhouden waardoor onderliggende materialen zoals de profielen of uw tuinmeubelen niet verkleuren. Dankzij deze UV-bestendigheid heeft uw constructie een opvallend langere levensduur.

Onze overkappingen zijn bewust niet 100% waterdicht

Vreemd om publiciteit te maken over een niet-waterdichte constructie denkt u? Wij weten nochtans heel goed waarom. Indien we onze terras- en zwembadoverdekkingen wél volledig waterdicht zouden maken, zou u snel geurhinder ondervinden of erger nog, schimmelvorming opmerken. In een warme ruimte is natuurlijke ventilatie gewoonweg onontbeerlijk.

De openingen worden echter wel afgewerkt met nylon borsteltjes. Die laten een natuurlijke luchtdoorstroom toe, maar houden intussen wel vuil tegen. We zouden de openingen ook kunnen afdichten met rubbers zoals vaak gebeurt, maar rubber kan verduren onder invloed van het weer en de tand des tijds. Onze nylon borsteltjes daarentegen gaan gemiddeld 30 tot 50 jaar mee!

Technische details
ProfielenAluminium 6060 T6
CoatingQualicoat
DakplatenPolycarbonaat, 6 mm dik
Zijplaten = voor- en achterzijdePolymethacrylaat, 4 mm dik
Schroeven en bevestigingenInox A4 en aluminium
HoekenAluminium
DichtingenElastomeer
BorstelsNylon
WieltjesTeflon
MotorenElektrisch, 12V met zonnepanelen en batterij
Extra verwarmingMazout of gas
StandaardhoogteVanaf 0,20 m bij het eerste element, of op maat
StandaardbreedteVan 3,00 tot 9,00 m per element of op maat
StandaardlengteEen veelvoud van 2,10 m, tot 9 modules

gratis
prijsofferte

en geheel vrijblijvend
in belgië, nederland en frankrijk!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

gratis
prijsofferte

en geheel vrijblijvend
in belgië, nederland en frankrijk!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Menu