Zwembad
overkappingen

voor nog meer zwemplezier!

Voor een zwembad in de tuin is een vrijstaande zwembadoverkapping de logische keuze. Ligt uw zwembad echter vlak naast uw huis of een poolhouse, dan zijn er ook aanbouwmogelijkheden zoals haaks of zijdelings. Een zijde van de overkapping wordt hierbij tegen het gebouw aan gemonteerd. Dat levert plaatsbesparing op en in de meeste gevallen ook een extra overdekt of verlengd terras. Op deze manier kan u trouwens bijvoorbeeld ook meteen uw jacuzzi laten overdekken.

Telescopische
overdekkingen

PASSEN ALTIJD EN OVERAL!

Bij CoverSwim hebben we er bewust voor gekozen om onze telescopische zwembadoverdekkingen in een driepuntsmodel te ontwerpen met rechte opkanten en een puntige dakconstructie. Dit hoekige design ziet er strak en trendy uit, het verzekert maximale stabiliteit en het is de meest geschikte vorm voor ons klimaat.

Het model met 3 hoeken garandeert een optimale verdeling van de zijdelingse krachten. Doordat onze profielen recht en niet gebogen zijn, heeft onze aluminium legering bovendien een optimale breeksterkte. Daardoor is de uitschuifbare zwembadoverkapping bijzonder stabiel en stevig.

Dankzij onze gepatenteerde profielen hebben we zelfs geen grondrails nodig om de overdekking voor uw zwembad te laten openschuiven! De geleiders zitten gewoon in de dwarsprofielen verwerkt.

Ook de hellingsgraad van het puntdak is doordacht gekozen. Die is ongeveer 5° en houdt condensatiedruppels vast. Bij steilere hellingsgraden druppelen die naar beneden. Doordat de opkanten rechtop staan, kan ook hier geen vuil of regenwater op blijven liggen. Daardoor zijn ze onderhoudsvriendelijk en blijven ze langer transparant.

Kortom, het model met drie hoeken is een doordachte keuze en daar stappen we liever niet van af. Hoe de telescopische overdekking voor uw zwembad er verder uitziet? Dat bepaalt u helemaal zelf.

ELKE DENKBARE
AFMETING MOGELIJK

Onze telescopische zwembadoverdekkingen bestaan uit verschillende elementen die modulair uitgebreid kunnen worden. Standaard zijn de elementen 3 m x 2 ,10 m. Doordat we de elementen echter volledig in ons eigen atelier produceren, is ook maatwerk met afwijkende afmetingen mogelijk. We kunnen zelfs elementen tot 9 m lang produceren.

VERSCHILLENDE OPEN-EN SLUIT-SYSTEMEN

Om de voor- en achterzijde van de zwembadoverkapping te openen of te sluiten kan u kiezen uit verschillende systemen:

+ Vaste wand met enkele of dubbele deur, al dan niet centraal in de wand

+ Aparte panelen: verschillende panelen kunnen onafhankelijk van elkaar opzij geschoven worden naar de zijkant van hun element. Dit systeem wordt meestal gecombineerd met een vergrendelbare schuifdeur.

+ Garagepoort principe: kantelt open naar het dak toe en hangt in geopende stand horizontaal boven het zwembad waardoor de hele voorzijde vrijkomt

+ Veersysteem: dit systeem kan u best vergelijken met het kofferdeksel van uw wagen. Het systeem plooit hierbij open in een kantelbeweging.

+ Accordeon: vanuit het middelpunt kunnen accordeonpanelen open geplooid worden naar de zijkanten

Extra deuren en ramen kunnen bij een hoge overkapping op verzoek worden toegevoegd in de zijpanelen. (enter). Bij een lage overkapping hoeft u ook niet telkens de volledige overkapping te openen om het zwembad te bereiken. Er kan namelijk perfect een luik met veersysteem in een van de dakpanelen geplaatst worden.

SCHUIFRICHTING
ZELF BEPALEN

Bij een uitschuifbare zwembadoverkapping zullen de lagere delen onder de hogere delen schuiven, maar andersom is ook perfect mogelijk. In dat geval blijven de lage delen staan en schuiven de hogere elementen er over heen.

Of heeft u liever dat uw terrasoverkapping vanuit het midden naar de zijkanten toe schuift? U kan ook een centrale opening creëren waarbij de ingetrokken elementen aan de zijkanten blijven staan.

Zegt u het maar: van links naar rechts, of van rechts naar links? En welke kant moet altijd blijven staan? Elke schuifrichting, en dat vanuit eender welk element, is mogelijk.

Manuele bediening of gemotoriseerd?

Dankzij de montage op inox lagers, de grote wieldiameter en doordat ze uitgefreesd worden in een flexibele loopweg, krijgen de wieltjes minimale wrijving te verwerken door bijvoorbeeld vuilophoping. Zelfs grotere overkappingen kunnen daardoor gemakkelijk, geruisloos en rechtlijnig door 2 personen manueel worden geopend.Voor een nog soepelere manuele bediening kunnen evenwel alsnog extra begeleidingsrails op de vloer worden geplaatst en ook een gemotoriseerd systeem is mogelijk. In dit geval wordt er een 12V systeem met batterij en zonnepanelen op het dak van de overkapping aangesloten. Met een druk op de knop van de afstandsbediening kan u de overkapping dan automatisch openen of sluiten.

Liever een transparant dak?

Standaard worden de zijpanelen altijd uitgevoerd in 4 mm dikke, hyper krasvaste, onderhoudsvriendelijke en transparante polymethacrylaat platen.Voor het dak opteren wij echter eerder voor polycarbonaat platen van 6 mm dik. Die hebben een perfecte soepelheid en zijn slagvast en hagelbestendig. Ondanks hun matte uitzicht, genereren ze dankzij het serre-effect en de gratis zonnewarmte toch een automatische opwarming van het zwemwater met maar liefst 9 tot 13 °C. Verkiest u echter een volledig transparant dak, dan kunnen ook enkelwandige polymethacrylaat platen geïnstalleerd worden. Die zijn volledig doorzichtig, maar zullen wel maar een beperkte opwarming van het zwemwater met 7 à 10 °C extra creëren.. Wij zullen echter steeds de dubbelwandige dakbeplating in polycarbonaat aanbevelen. Het is namelijk de combinatie van zijwanden in 4 mm dikte en dakplaten van 6 mm dik die een maximaal serre-effect zal opleveren.

Kleurtje kiezen?

Voor de kleur van de profielen heeft u keuze uit elke beschikbare RAL kleur.

gratis
prijsofferte

en geheel vrijblijvend
in belgië, nederland en frankrijk!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

gratis
prijsofferte

en geheel vrijblijvend
in belgië, nederland en frankrijk!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Menu